SpaceX готує до запуску супутники для надшвидкого інтернету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX готує до запуску супутники для надшвидкого інтернету

Технології&Авто
632
На даний момент компанія SpaceX направила Федеральному агентству зв’язку США відповідний запит, щоб отримати дозвіл на запуск перших двох супутників MicroSat-1a і MicroSat-1b, розрахованих на роботу в Ku-діапазоні.
SpaceX має намір приступити до випробування технологій супутникового зв’язку в 2016 році.
У загальній складності в рамках тестування планується запустити 6-8 супутників. Очікуваний термін експлуатації експериментальних прототипів складе 6-12 місяців. Запустять супутники з космодрому військово-повітряної бази Ванденберг, США. На орбіту їх виведе ракета Falcon 9, яка повинна підняти апарати на висоту 625 км від поверхні Землі.
Все обладнання для прийому сигналу з супутників буде встановлено в трьох штаб-квартирах компанії SpaceX на території США.
Остаточний проект глобальної системи супутникового інтернету SpaceX увазі розгортання угруповання з сотень недорогих супутників. Передбачається, що проект увійде у фінальну стадію протягом п’яти років.
Вартість усього проекту становить $10 млрд. Коментуючи запуск проекту, Елон Маск, керівник SpaceX, зазначив, що в майбутньому ці технології допоможуть з’єднати Землю з Марсом.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас