Проект найдешевшого у світі комп'ютера залучив більш $2 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проект найдешевшого у світі комп'ютера залучив більш $2 млн

Технології&Авто
534
Завершилася краудфандінгова кампанія зі збору коштів на випуск першого в світі комп’ютера вартістю менше 10 доларів США.
Мова йде про пристрій під назвою CHIP. Це модуль, подібний Raspberry Pi, створений, як стверджується, для ігор, роботи та ін. Виріб, виконаний у вигляді мініатюрної плати, несе на борту процесор Allwinner A13 з тактовою частотою 1 ГГц, 512 Мбайт оперативної пам’яті DDR3, 4 Гбайт флеш-пам’яті, а також контролери бездротового зв’язку Wi-Fi і Bluetooth. За обробку графіки відповідає інтегрований прискорювач Mali-400.
Вартість CHIP складає всього 9 доларів США. У ході Kickstarter-кампанії розробникам новинки вдалося залучити $2071927 при тому, що спочатку була заявлена ​​сума в $50 тис. Передбачається, що постачання CHIP почнуться в кінці поточного або на початку наступного року.
Цікаво, що творці CHIP передбачили для пристрою модуль PocketCHIP, що є поєднанням мініатюрної клавіатури, батареї ємністю 3000 мА · год і невеликого дисплея з роздільною здатністю 470 × 272 пікселів.
CHIP складе конкуренцію згаданим міні-комп’ютерів Raspberry Pi, які коштують $25-35. Нагадаємо, що в Європі ці пристрої з’явилися близько трьох років тому. На старті продажів попит був настільки великим, що інтернет-магазини деяких продавців просто не витримували навантаження, а покупцям довелося чекати отримання пристрою протягом декількох тижнів. На сьогоднішній день продажу Raspberry Pi перевищують 5 млн штук.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас