"Форд" збільшує обсяги відкликання машин через скандальну систему подушок безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Форд" збільшує обсяги відкликання машин через скандальну систему подушок безпеки

Технології&Авто
358
Хвиля відкликань автомобілів, які обладнані подушками безпеки японської фірми Takata продовжує зростати. Ford Motor розширив кампанію на 1,51 мільйона машин, проданих на північноамериканському ринку. Під відкликання потрапили Mustang 2005-2014 років випуску, GT, випущені в 2005-2006, а також Ranger, що зійшли з конвеєра в 2004-2006 роках.
Нагадаємо, причиною відкликання є можливість мимовільного розкриття подушок безпеки від Takata, що може призвести до травм водіїв і пасажирів. Американський автовиробник оголосив, що несправні “еійрбегі” будуть замінені на нові безкоштовно для автовласників потрапляють під відкликання машин марки Ford.
Раніше про старт відзивних кампаній повідомляли представники таких марок як Chrysler, Daimler Trucks, General Motors, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Honda і Toyota. У загальній складності глобальне відкликання торкнулося більше 34 мільйонів машин по всьому світу. Частина автомобілів була реалізована на території РФ, на офіційних сайтах компаній вже є список VIN-кодів машин, які потрапили під дію сервісної кампанії.
Відзначимо, компанія Takata вирішила внести зміни в механізм розкриття “ейрбегів”: японці планують продовжувати використовувати хімічну сполуку (нітрат амонію), проте конструкція нагнітальних насосів буде іншою, це дозволить усунути наявний дефект.
Варто сказати, що через можливий дефект в системі подушок безпеки по всьому світу відкликають десятки мільйонів машин. Тільки в США під кампанію можуть потрапити близько 34 мільйонів авто.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас