Тігіпко має намір концентрувати контроль в ТАСкомбанк, - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко має намір концентрувати контроль в ТАСкомбанк, - НБУ

Кредит&Депозит
378
Екс-віце-прем’єр і лідер партії “Сильна Україна” Сергій Тігіпко, який є найбільшим акціонером ТАСкомбанку (раніше – банк “Бізнес Стандарт”, Київ) з ​​пакетом майже 49%, має намір концентрувати контроль у банку, повідомив директор департаменту реєстраційних питань та ліцензування Нацбанку Україна (НБУ) Леонід Антоненко з посиланням на інформацію банку.
Представник НБУ пояснив, що раніше контроль у банку був деконцентрований, але завдяки прийнятому в березні цього року закону статус власників істотної участі в банку з 8 березня отримали чотири фізособи: С.Тігіпко – 49%, Лазарос Леонідіс, Георгіос Гавріілідіс і Олена Каттоу – по 17%.
Згідно з нормами закону, власники істотної участі до 8 червня мали звернутися до НБУ з пакетом документів для отримання офіційного дозволу, а Нацбанк, у свою чергу, може вимагати від них підтвердження їх майнового стану для отримання такого статусу.
У той же час Л.Антоненко уточнив, що Нацбанк планує найближчим часом оприлюднити нову постанову №306, в якому він дасть власникам істотної участі додатковий час для легалізації свого статусу.
ТАСкомбанк заснований в 1989 році, входить до складу фінансово-промислової групи “ТАС”, засновником і основним акціонером якої та її керуючої компанії є С.Тігіпко. Наприкінці квітня цього року збори акціонерів обрали С.Тігіпко на посаду голови наглядової ради банку.
Згідно з даними НБУ, на 1 квітня 2015 року з розміром загальних активів ТАСкомбанк займав 41-е місце (3,59 млрд грн) серед 133 діючих у країні банків, а його власний капітал на цю дату становив 333, 23 млн грн
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас