Фонд гарантування під будь-яким приводом визнає незаконним розміщення депозитів, аби їх не повертати - юрист — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування під будь-яким приводом визнає незаконним розміщення депозитів, аби їх не повертати - юрист

Кредит&Депозит
6377
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб визнає незаконним розміщення депозитних вкладів українських вкладників, порушуючи при цьому законодавство і конституцію України. Про це в коментарі для Finance.UA повідомив адвокат, керуючий партнер адвокатського об’єднання “Кравець і партнери”, експерт банківського фінансового права Ростислав Кравець.
“Фонд гарантування під будь-яким приводом вигадує будь-які перешкоди для вкладників з метою не повернути їм кошти”, – стверджує адвокат.
За словами адвоката, тимчасова адміністрація, яка перебуває в банку, аналізує договори і за результатом не визнає дійсними частина з даних договорів.
“Для того, щоб видати депозит, тимчасова адміністрація вимагала від вкладників надати до фонду оригінал квитанції, оригінал договору, після чого фонд буде вивчати і дасть свій висновок, тобто фактично позбавляючи останніх доказів цих вкладників. На сьогоднішній момент це питання не вирішене “, – заявив адвокат.
На сьогоднішній день, в Україні налічується більше 5000 тисяч постраждалих вкладників.
Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 30 травня призупинить виплати вкладникам банку “Надра” через установи семи банків, враховуючи необхідність завершення Фондом повного технологічного циклу формування переліку вкладників, які мають право на відшкодування в період ліквідації банку. Про це повідомляє прес-служба фонду.
«Виплати коштів вкладникам банку «Надра» будуть відновлені не пізніше семи днів з дня відкликання банківської ліцензії та початку процедури ліквідації, встановленого Національним банком України», – вказує ФГВФО.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас