Бланк: "Укрзалізниця" оголосила технічний дефолт, щоб зробити кредиторів поступливішими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бланк: "Укрзалізниця" оголосила технічний дефолт, щоб зробити кредиторів поступливішими

Кредит&Депозит
463
В.о. голови “Укрзалізниці” Максим Бланк в інтерв’ю газеті “Магістраль” прокоментував ситуацію з технічним дефолтом залізничного держмонополіста.
“УЗ зараз домовляється з кредиторами про деякі поступки з їхнього боку. І щоб кредитори були більш, скажімо так, налаштовані на компроміс, зазвичай і оголошується технічний дефолт. На сьогоднішній день наша переговорна позиція досить сильна і є надія на те, що з ними вдасться досягти взаєморозуміння”, – заявив Максим Бланк.
Він підкреслив, що є спільна зацікавленість у досягнення компромісного рішення. “УЗ чітко заявляє, що визнає свої боргові обов’язки, продовжує обслуговувати кредити, тобто відсотки буде оплачувати справно, але саме тіло боргу до досягнення домовленостей з нашими кредиторами тимчасово не виплачує”, – пояснює Бланк.
За його словами, якби УЗ не пішла на технічний дефолт, це означало б, що всі гроші передбачені на капіталовкладення і на підтримку інфраструктури, вона повинна була б віддати на погашення кредитів. А це ставить під загрозу безпеку руху. “Безумовно, в ідеалі кредиторам, звичайно ж, хотілося б нічого не змінювати в наших відносинах, але не просто так існує прислів’я: якщо у того, хто дав взяв у борг, починається легкий озноб, то у того, хто дав у борг, починається лихоманка”, – зазначив Бланк.
Нагадаємо, 12 травня “Укрзалізниця” оголосила про технічний дефолт.
“Ми повідомили нашим кредиторам про факт технічного дефолту за певними борговими зобов’язаннями, а також повідомили внутрішнім і зовнішнім кредиторам про напрямки й обсяги реструктуризації, які УЗ планує здійснити в 2015 році”, – заявив тоді Бланк.
Мова йде майже про увесь внутрішній комерційний борг, який становить 22 млрд гривень, і зовнішній борг за єврооблігаціями (10 млрд гривень). Загальний борг становить 37 млрд гривень, з них реструктуризовані будуть зобов’язання на 32 млрд гривень. За словами Бланка, зовнішній борг перед ЄБРР і Укрексімбанком у розмірі 5 млрд гривень не підлягає реструктуризації. Переговори щодо реструктуризації будуть проходити в найближчі два місяці. За словами Бланка, 35% зовнішнього боргу УЗ – це борг російським банкам.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас