Причиною падіння банківської системи стало розкрадання коштів українських вкладників, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Причиною падіння банківської системи стало розкрадання коштів українських вкладників, - експерт

Кредит&Депозит
3118
Основною причиною падіння банківської системи в Україні стало розкрадання коштів українських вкладників. Про це в коментарі для Finance.UA повідомив адвокат, керуючий партнер адвокатського об’єднання «Кравець і партнери», а також експерт банківського фінансового права Ростислав Кравець.
Адвокат також додав, що головною помилкою і проблемою всіх фінансових установ стала затримка по депозитних виплатах. Він також зазначив, що банки залучають депозити і не ставлять собі за мету їх повернути.
«Основна проблема, коли банк починає затримувати виплату по депозитах, просить перенести, продовжити на місяць, на півмісяця. Відразу ж забирайте, вимагайте повертати, кричіть, бийте на сполох. Точно також, коли банк починає активно рекламувати себе на телебаченні, розвішувати різні бігборди, залучати нібито вкладників, яскравий приклад – це банк Дельта і VAB банк, який перед своєю кончиною весь Київ завішаний рекламою: «Депозити на Ваших умовах», «Будь-який відсоток» , тільки несіть нам гроші », – коментує Ростислав Кравець.
На думку адвоката, на сьогоднішній день відкривати кредитні лінії не варто ні в одному українському банку, а також банку працюють на території України, з причини завищеною відсоткової ставки.
«Умови процентної ставки, яку пропонують банки – вони нереальні, ці кредити можуть братися на дуже короткий термін з метою проведення торгової операції, якщо ж йдеться про іпотечне кредитування, якесь тривале кредитування, то сьогоднішні умови банків не дають змоги виконати позичальникам взяті на себе зобов’язання, просто не дають змоги. Тому що процентні ставки 30%. Я не знаю, чим потрібно займатися, щоб протягом 20 років платити 30% ставки », – вважає адвокат.
Нагадаємо, частка простроченої заборгованості за кредитами в українських банках за квітень 2015 зросла на 0,9 п.п. – До 18,1%, повідомляється на сайті Національного банку України. За даними НБУ, з початку року частка простроченої заборгованості зросла на 4,6 п.п. Згідно з повідомленням, у квітні банки скоротили обсяг наданих кредитів на 81 млрд грн або на 7%, – до 1,074 трлн грн. Відзначимо, частка простроченої заборгованості за кредитами українських банків за березень 2015 зросла на 0,4 п.п. – до 17,2%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас