США посилять систему перевірки безпеки багажу в аеропортах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США посилять систему перевірки безпеки багажу в аеропортах

Технології&Авто
338
Міністр внутрішньої безпеки США Джех Джонсон пообіцяв реформувати систему контролю багажу в аеропортах країни після того, як вона показала себе неефективною в ході випробувань.
Під час тестування системи металодетектори в 95% випадках не реагували муляжі вибухівки та зброї, що проносяться через них. В ході одного з випробувань муляж бомби був прикріплений до спини співробітника спецслужб.
За інформацією телеканалу ABC News, було проведено 70 перевірок в десятках аеропортів США, і лише в трьох з них металодетектори відреагували на заборонені до провезення предмети.
Глава Адміністрації безпеки на транспорті (TSA) США Мелвін Керевей переведений на іншу роботу. Поки не буде призначено нового директора, відомство очолить в.о. заступник директора Марк Хетфілд.
За словами Дж.Джонсона, президент США Барак Обама висунув на цю посаду віце-адмірала берегової охорони Піта Неффенгера і закликав Сенат якнайшвидше схвалити його кандидатуру.
Співробітників служб безпеки аеропортів чекає перепідготовка, а обладнання для перевірки багажу буде додатково перевірятися, додав міністр. При цьому на пропускних точках буде проводитися більше випадкових прихованих перевірок підвищеної складності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас