Фіскальна служба просить Мінфін випустити ОВДП для відшкодування заборгованості з ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фіскальна служба просить Мінфін випустити ОВДП для відшкодування заборгованості з ПДВ

Фондовий ринок
125
Державна фіскальна служба просить Міністерство фінансів випустити облігації внутрішньої державної позики для відшкодування заборгованості з податку на додану вартість.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної фіскальної служби.
Серед металургів найбільша заборгованість перед такими підприємствами: “Арселор Міттал Кривий Ріг” (1,4 млрд гривень), Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча (1,1 млрд гривень), Металургійний комбінат “Азовсталь” (860 млн гривень), Запорізький металургійний комбінат “Запоріжсталь” (720 млн гривень), Дніпровський металургійний комбінат ім. Ф. Е. Дзержинського (911 млн гривень).
Заборгованість перед аграріями сягає майже 4 млрд гривень, також існує борг і перед іншими підприємствами, серед яких Одеський припортовий завод із залишком невідшкодованих сум ПДВ більше 1 млрд гривень.
“Ми знаємо про існуючі проблеми з відшкодуванням ПДВ. Ми не закриваємо очі на значний борг, але не ігноруємо запити підприємців. Наша мета – допомогти бізнесу, тому зусилля керівництва фіскальної служби максимально спрямовані на вирішення цього завдання”, – прокоментував ситуацію голова ДФС Роман Насіров.
Він зазначив, що з метою погашення великого обсягу накопиченої заборгованості з відшкодування ПДВ Фіскальна служба звернулася до Міністерства фінансів з пропозицією випуску ОВДП.
Як повідомляло агентство, обсяг відшкодування податку на додану вартість у квітні збільшився на 46,7% з 2,965 млрд гривень (у березні) до 4,428 млрд гривень (у квітні).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас