Миючі засоби, труби та інше: МЕРТ скасував обов'язкову сертифікацію ряду виробів і палива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Миючі засоби, труби та інше: МЕРТ скасував обов'язкову сертифікацію ряду виробів і палива

Казна та Політика
550
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) відмінило обов’язкову сертифікацію для 12 категорій виробів, включаючи труби, балони, трубопровідну арматуру та малогабаритні трактори, товари легкої промисловості, повідомив на своїй сторінці в мережі Facebook заступник міністра економічного розвитку Максим Нефьодов.
“Двома наказами Мінекономрозвитку (№№451 і 452 від 6 травня 2015 року), тільки що вони були зареєстровані в Мін’юсті, ми скасували обов’язкову сертифікацію для 12-ти категорій виробів”, – наголошується в повідомленні.
Крім того, повідомляє М.Нефьодов, ряд категорій продукції більше не потребують обов’язкової сертифікації, оскільки їх визнали продукцією з малим ризиком, а саме: “миючі засоби”, “зварювальне обладнання” та “хімічні джерела струму”.
“Також ми скасували обов’язкову сертифікацію палива (близько 90% ринку). Залишаються 10% – це тільки паливо, на яке не поширюється” Технічний регламент щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднового та котельного палива “, – відзначає заступник міністра у своєму повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас