В Україні планують запровадити електронний спосіб подання документів на видачу будівельних ліцензій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні планують запровадити електронний спосіб подання документів на видачу будівельних ліцензій

Нерухомість
467
В Україні планують запровадити можливість подачі в електронному вигляді заяви та відомостей про суб’єкта господарської діяльності для отримання ліцензії на виконання будівельних робіт за допомогою електронної системи на веб-сайті Електронних адміністративних послуг Державної архітектурно-будівельної інспекції (Держархбудінспекція, ДАБІ).
Як повідомила Держархбудінспекція, відповідний проект розпорядження Кабінету міністрів розроблений відомством у зв’язку з набранням чинності з 28 червня 2015 р. закону “Про ліцензування видів господарської діяльності” та на сьогодні узгоджений з Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Міністерством фінансів і Державною регуляторною службою України.
“Згідно із зазначеним законом, ліцензія на виконання будівельних робіт буде оформлятися органом ліцензування в електронному вигляді за допомогою запису про рішення органу ліцензування щодо видачі ліцензії суб’єкту господарювання у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, – уточнюється в повідомленні.
У Держархбудінспекції вважають, що електронна форма подачі документів мінімізує кількість помилок, що посприяє істотному скороченню відмов у видачі ліцензій на будівництво.
Як повідомлялося, в середині жовтня 2014 року голова Державного агентства з електронного уряду Олександр Риженко повідомив, що Держагентство спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) впровадило чотири пілотні адміністративні послуги в електронному вигляді
Зокрема, впроваджено послуги реєстрації декларації та реєстрації повідомлення про початок виконання підготовчих робіт (дві послуги) і реєстрації декларації та реєстрації повідомлення про початок виконання будівельних робіт (дві послуги), уточнив О.Риженко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас