Голова Мінфіну пояснила, чому не можна просто розпустити весь Кабмін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Мінфіну пояснила, чому не можна просто розпустити весь Кабмін

Кримінал
1231
Голова Мінфіну Наталія Яресько заявила, що просте звільнення “старих” кадрів у системі держапарату не вирішить питання корупції та непрофесіоналізму.
Відповідаючи на запитання Андреса Ослунда, чому в Міноборони та інших відомствах не провела кардинальної заміни керівних кадрів, Яресько пояснила це необхідністю “інституційної пам’яті”.
“Коли я прийшла в міністерство, ми були в дуже важкій фіскальній кризі, у нас не було затверджено бюджет, МВФ відклав свій транш, якого ми чекали. Я могла звільнити всіх. Але тоді у нас не було б людей, у яких є, так мовити, “бюджетна історія”, ми б не змогли прийняти бюджет “, – пояснила Яресько.
У той же час вона розповіла, що після прийняття бюджету вже звільнила значну кількість, у тому числі керівників, в Мінфіні.
“Після того я почала розглядати своїх заступників і по кожному приймати рішення, чи мають вони однакове бачення зі мною. Чи правильно вони все розуміють. І за три місяці я чотирьох з них звільнила”, – заявила Яресько.
За її словами, боротьба з корупцією не може зводитися до питання про “нові” і “старі” кадри.
“Не всі в уряді жахливі люди. Не всі, хто займали державні посади, – це корумповані злодії. Нові люди також можуть прийти і стати корумпованими. Це питання переконань і умов для роботи”, – додала Яресько.
Нагадаємо, що раніше лідер фракції БПП у Верховній Раді Юрій Луценко заявив, що влітку в Кабміні можуть відбутися великі кадрові перестановки.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас