МОЗ не виділила субвенції на придбання медикаментів для "швидких" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ не виділила субвенції на придбання медикаментів для "швидких"

Казна та Політика
203
У Центрах екстреної медицини та медицини катастроф у більшості міст України медичних препаратів залишилося максимум на місяць через затримку рішення Міністерства охорони здоров’я про видачу субвенцій на придбання медикаментів та витратних матеріалів.
Про це УНН повідомили лікарі.
За словами лікарів, за процедурою, саме в МОЗ вже давно повинні були затвердити перелік ліків, який надали з Центрів екстреної медицини та виділити субвенції на придбання медпрепаратів для можливості проведення тендерів.
“Ми вже кілька разів зверталися до керівників МОЗ, виступали з цим на загальних зборах. Але, нічого крім відмовок не отримали. МОЗ не виконує постанову Кабміну і не виділило субвенції на придбання медикаментів для забезпечення швидкої медичної допомоги. Тому зараз ситуація з медичними препаратами в центрах екстреної медицини – катастрофічна. Ліків залишилося максимум на місяць. У МОЗ про це знають, але нічого не роблять “, – зазначив один з медичних працівників.
Також, у Міністерстві охорони здоров’я, відповідаючи на запит УНН про субвенції для забезпечення швидкої медичної допомоги, відзначили, що ці накази були вже давно скасовані МОЗ.
МОЗ України затверджено наказ від 17 березня 2015 № 153, згідно з яким скасовуються накази МОЗ від 30 грудня 2011 року № 1019 -” Про забезпечення планування та виконання бюджетних програм, головним розпорядником бюджетних коштів за якими є МОЗ України “, – йдеться в відповіді.
Крім того, у МОЗ додали, що 12 травня 2015 МОЗ направило в Міністерство юстиції проект постанови Кабміну, згідно з яким субвенції з держбюджету на придбання медикаментів для швидких дозволяється визначати перелік лікарських засобів без погодження з МОЗ.
МОЗ України підготував і направив на проведення правової експертизи до Міністерства юстиції проект постанови Кабінету міністрів України” Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України “(лист від 12 травня 2015 № 10.01.09/14759)”, – йдеться в повідомленні .
Лікарі додали, що тепер не знають, звідки їм брати ліки, адже тільки процедура тендеру на медикаменти займає 2 місяці. А тепер спочатку треба дочекатися, коли проект постанови від Мінфіну дійде до уряду, а звідти знову в МОЗ.
“Вся процедура проведення тендеру та закупівля ліків в реальності займає 2 місяці. А тепер, нам ще потрібно дочекатися, коли в Міністерстві юстиції проведуть правову експертизу, а потім проект постанови буде направлений на розгляд уряду. А потім знову в МОЗ. Ми не знаємо, що будемо говорити людям “, – підкреслив один з лікарів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас