Світові продажі смартфонів зросли на 19%: Хто в лідерах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові продажі смартфонів зросли на 19%: Хто в лідерах

Технології&Авто
1279
Світові продажі смартфонів кінцевим користувачам в I кварталі 2015 збільшилися на 19,3% щодо того ж періоду минулого року і досягли 336 млн одиниць, повідомила дослідницька компанія Gartner.
Лідерами зростання стали країни, що розвиваються – в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні (без урахування Китаю), Східній Європі, на Близькому Сході і в Північній Африці. В цілому обсяги реалізації смартфонів в emerging markets підскочили на 40% у січні-березні.
Apple зберегла сильні позиції в минулому кварталі, особливо в Китаї: продажі iPhone збільшилися на 72,5%, що вивело компанію на 1-е місце серед виробників смартфонів на цьому ринку, таким чином, їй вперше вдалося обігнати китайську Xiaomi.
Тим часом Samsung Electronics продовжує фіксувати зниження продажів і частки ринку. Однак «Samsung повернулася до зростання в порівнянні з попереднім кварталом, незважаючи на в цілому слабкий перший квартал, – підвищення до IV кварталу 2014 склало 11%», – зазначив експерт Gartner Аншул Гупта. Надалі аналітична компанія очікує більш повільного падіння продажів Samsung в річному вираженні.
При цьому загальна кількість проданих в липні-вересні мобільних телефонів склала 455, 78 млн штук, практично не змінившись в порівнянні з торішнім результатом. Тобто реалізація звичайних мобільних телефонів (не смартфон) впала на 25%. У підсумку частка смартфонів на світовому ринку досягла 66%.
За прогнозом Gartner, до 2018 року дев’ять з десяти мобільних телефонів будуть смартфонами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас