Долар піднявся до максимуму за 12 років у парі з ієною на очікуваннях підвищення ставки ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар піднявся до максимуму за 12 років у парі з ієною на очікуваннях підвищення ставки ФРС

Валюта
904
Долар в четвер продовжує ралі в парі з ієною, піднявшись до максимуму більш ніж за 12 років. Ринок Forex все ще відіграє заяви глави Федеральної резервної системи (ФРС) Джанет Йеллен минулого тижня, що першого підвищення базової процентної ставки слід очікувати вже цього року.
Тим часом євро слабо росте завдяки оптимістичним очікуванням щодо угоди Греції з кредиторами.
Ієна до 8:55 по Києву 28 травня подешевшала в парі з доларом до 123,77/$ 1 проти 123,66/$ 1 днем раніше. Вартість японської нацвалюти по відношенню до євро зменшилася зі 134,83 до 135,13 ієни.
Зниження ієни на 30% до долара з 2012 року забезпечує найбільшим корпораціям Японії рекордний прибуток, а також підтримує найтриваліше ралі фондового ринку країни з 1988 року. Глава Банку Японії Харухико Курода підтвердив на цьому тижні, що ЦБ скоректує грошово-кредитну політику, якщо це буде потрібно для досягнення цільової інфляції в 2% річних.
“Долар буде дорожчати до ієни, оскільки політика японського уряду спрямована на ослаблення ієни”, – заявив заступник голови ради директорів loomis Sayles&Co. Деніел Фасс.
Єдина європейська валюта коштувала вранці в четвер $1,0920 у порівнянні з $1,0904 на завершення сесії в середу.
Переговори Греції з кредиторами в середу ввечері не привели до укладення угоди, проте Афіни і їх партнери “зблизили позиції”, заявив міністр економіки країни Георгіос Статакіс в інтерв’ю Mega TV. Він додав, що у Афін “немає плану Б”, тобто Греція не планує оголошувати дефолт по платежах Міжнародному валютному фонду на початку наступного місяця, незважаючи на заяви деяких його колег про зворотне.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас