McDonald's припинить публікувати щомісячні звіти про продажі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

McDonald's припинить публікувати щомісячні звіти про продажі

Світ
572
Американська мережа ресторанів швидкого харчування McDonald’s Corp. з липня припинить публікувати щомісячні звіти про зміну зіставних продажів, заявив головний виконавчий директор компанії Стів Істербрук.
Цей крок, за його словами, зроблений з прицілом на те, що McDonald’s тепер буде акцентуватися на довгострокових діях в рамках оголошеного раніше плану реструктуризації.
Останній окремий звіт, який міститиме дані про продажі за травень, буде оприлюднений 8 червня. Крім того, у звітності за другий квартал будуть наведені дані за червень. Після цього компанія відмовиться від публікації щомісячних показників зіставних продажів (тобто продажів ресторанів, що працюють не менше 13 місяців).
Найбільші американські конкуренти McDonald’s не пропонують дані про продажі за місяць.
З 1 липня 2015 р. McDonald’s почне працювати з новою організаційною структурою, що включає чотири сегменти – США, лідируючі міжнародні ринки, ринки, що швидко розвиваються, та інші ринки.
США є найбільшим сегментом McDonald’s, на нього припало більше 40% операційного прибутку компанії в 2014 році. Другий сегмент включить в себе усталені розвинені ринки – Австралію, Канаду, Францію, Німеччину і Великобританію, частка яких в цілому становить близько 40%.
Третій сегмент об’єднає ринки, де операції компанії розвиваються досить швидкими темпами: Росію, Китай, Італію, Польщу, Північну Корею, Іспанію, Швейцарію та Нідерланди. Ці ринки забезпечили близько 10% операційного прибутку McDonald’s в минулому році.
Плановане поліпшення операційного підходу буде супроводжуватися планами щодо подальшої оптимізації структури володіння ресторанами, скорочення загальних і адміністративних витрат, а також більш активного заохочення акціонерів.
Так, до кінця 2018 р. McDonald’s має намір передати у франчайзинг 3,5 тис. ресторанів. Згідно з планом компанії, частка ресторанів, що працюють по франчайзингу, до цього моменту має збільшитися до 90% з нинішніх 81%.
Крім цього, компанія планує скорочувати загальні та адміністративні витрати приблизно на $300 млн на рік. Скорочення витрат планується в основному завершити до кінця 2017 року.
Капіталізація McDonald’s з початку поточного року збільшилася на 5,8% порівняно з ростом фондового індексу Dow Jones Industrial Average на 1,7% за цей період.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас