Паролі мобільних гаманців замінить історія переглядів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Паролі мобільних гаманців замінить історія переглядів

Технології&Авто
784
Індійські та американські вчені розробили систему аутентифікації, яка замінить паролі. Сервіс заснований на історії браузера і активності в соцмережах.
Завдяки цій системі для доступу до того чи іншого сервісу на смартфоні, наприклад, мобільному гаманцю достатньо буде відповісти на кілька запитань.
Всі питання будуть пов’язані з попередніми діями користувачів. Наприклад, сервіс може запитати від кого було отримано SMS-повідомлення сьогодні вранці. Інформація, яку запитує система, унікальна і непередбачувана, що ускладнює підробку.
Сервіс під назвою ActivPass вже протестувало 70 осіб. Ступінь достовірності аутентифікації досягає 95%. Для цього використовуються відомості про активність користувачів в соціальній мережі Facebook, історія переглядів в браузері, повідомлення та інші операції зі смартфоном.
У 5% випадків програму можуть зламати хакери. Поки цей рівень безпеки явно недостатній для серйозних систем аутентифікації. Але подальші дослідження в галузі безпеки дозволять використовувати сервіс для заміщення традиційних паролів
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас