Демонополізація енергосектору, фармринку, і "розборки" з Газпромом - завдання для нового керівництва АМКУ від Яценюка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Демонополізація енергосектору, фармринку, і "розборки" з Газпромом - завдання для нового керівництва АМКУ від Яценюка

Енергетика
635
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк бачить одним з основних завдань нового керівництва Антимонопольного комітету України демонополізацію енергетичного сектора.
“Які основні завдання я просив би, щоб ви (Юрій Терентьєв – ред.), як глава АМКУ, поставив перед собою? У першу чергу, мова йде про монопольні змови і неконкурентні дії на ринку енергетики. Облгази, газові компанії, які і фактично і юридично зловживають своїм монопольним становищем на ринку. Електроенергетичні компанії, які також, за окремими експертними висновками, зловживають своїм монопольним становищем на ринку. Демонополізація енергетичного сектора держави – як по газу, так і по електроенергії, так і по нафті і нафтопродуктах. Це повинно бути одним із завдань АМКУ і це те, що дасть можливість людям отримати більш дешеву і якісну послугу “, – сказав А.Яценюк в ході представлення нового керівника АМКУ.
Крім того, прем’єр-міністр України привітав початок розслідування Антимонопольним комітетом за поданням Кабінету міністрів дотримання ВАТ “Газпром” (РФ) українського законодавства про захист економічної конкуренції.
“Прошу голову Антимонопольного комітету разом з нашими європейськими партнерами докласти максимум зусиль для залучення” Газпрому “(до відповідальності – ред.) за зловживання монопольним становищем на українському ринку”, – сказав він.
Прем’єр нагадав, що сума штрафу може досягати до 10% від загального обсягу виручки, отриманого “Газпромом” на українській території.
Яценюк також заявив, що Київ планує звернутися до Європейського Союзу з тим, щоб спільно проводити розслідування факту монополії “Газпрому” на ринках як ЄС, так і України.
Також, Арсеній Яценюк вважає демонополізацію ринку лікарських засобів поряд з демонополізацією енергосектору ключовим пріоритетом у роботі нового керівництва Антимонопольного комітету України (АМКУ).
“Це стосується як змов на ринку фармацевтичної продукції, так і, розумію, що це не ваша компетенція, але разом з Лікарської службою та Міністерством охорони здоров’я, – це питання якості медичних препаратів та лікарських засобів”, – сказав прем’єр, представляючи в понеділок нового главу АМК Юрія Терентьєва.
Голова уряду констатував, що сьогодні фармкомпанії шляхом змови завищують ціни на медичні препарати
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас