На світові ціни нафти і далі будуть тиснути, не пускаючи їх вище 70 доларів/барель, - прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На світові ціни нафти і далі будуть тиснути, не пускаючи їх вище 70 доларів/барель, - прогноз

Енергетика
438
Ціни на нафту еталонних сортів на світових ринках протягом наступного тижня можуть коливатися діапазоні 60-70 доларів/барель.
Вплив на динаміку нафти надаватимуть дані по запасах бурових установок в США. Якщо дані виявляться гіршими тенденції, яка усталилася в останні тижні (мінус 2 млн. За запасами і мінус 20 од. З виведення з експлуатації бурових установок), то котирування нафти можуть знизитися до рівня 63,80. Крім того, очікується, що ОПЕК на своєму засіданні 5 червня не піде на скорочення обсягів видобутку і продовжить політику видавлювання сланцевих виробників.
Як зазначає Валерій Полховський, старший аналітик Forex Club, нафта користується зараз підвищеним попитом в районі 60 доларів/барель, а при позиціях вище 70 доларів/барель учасники ринку побоюються розконсервування виробничих потужностей сланцевих компаній.
Незважаючи на досить песимістичні оцінки Goldman Sachs про те, що в другій половині року барель повернеться до позначки 45 доларів, поточний тиждень підтвердила, що дисбаланс між попитом і пропозицією на нафту поступово скорочується. Завантаження нафтопереробних заводів в США зросла на 245 тис. барелів на стуки, а це близько 6 млн. на місяць. Крім того, запаси сирої нафти в підземних сховищах США скорочуються вже третій тиждень поспіль. У той же час, учасники ринку очікують, що видобуток в США почне скорочуватися в другій половині року, але поки не отримують цього фактичного підтвердження.
Нафта в п’ятницю, 22 травня, торгується без істотних змін, після значного зростання напередодні. Червневі контракти на європейську нафту марки Brent на біржі ICE в Лондоні станом 12:30 EET торгуються на рівні 66,01 долара, американської еталонної марки WTI – на 60,37 долара. За підсумками поточного тижня Brent подешевшав на 0,5%, а WTI – на 0,3%
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас