Мін'юст пропонує передати повноваження з реєстрації бізнесу та нерухомості з Києва в регіони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст пропонує передати повноваження з реєстрації бізнесу та нерухомості з Києва в регіони

Казна та Політика
219
Міністерство юстиції України розробило і пропонує в рамках децентралізації прийняти два закони, згідно з якими повноваження з реєстрації бізнесу та нерухомості будуть передані зі столиці в регіони, повідомив глава відомства Павло Петренко.
“Це вперше в історії, коли міністерство не перетягує на себе повноваження, створюючи таким чином корупційні механізми, а відмовляється від них, передаючи місцевим органам влади”, – сказав міністр на засіданні уряду.
Зокрема, суть новацій полягає в тому, що право на проведення послуг з реєстрації нерухомості та майна передається до місцевих органів влади. “Разом з цими послугами передається і весь бюджет, всі кошти, які отримувало держава від таких сервісів. Мова йде про близько 0,5 млрд грн, які місцеві бюджети отримають на розвиток своєї інфраструктури і надання якісних послуг”, – додав П.Петренко.
Також передбачається демонополізація надання послуг. Так, до надання адмінпослуг залучаються 7,5 тис. нотаріусів, а також акредитовані банки.
Новацією є також запровадження принципу екстериторіальності коли реєстрацію компаній, зміна статуту або інші дії можна буде здійснювати в будь-якій точці України.
Крім того, пропонується впровадити електронні сервіси по всіх послугах при реєстрації бізнесу або нерухомості через портал, без контакту з реєстратором.
Міністр висловив сподівання, що нова система запрацює вже з 1 вересня цього року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас