Ющенко: Населення винесло з українських банків 20 мільярдів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Населення винесло з українських банків 20 мільярдів доларів

Кредит&Депозит
6842
Україна зазнала величезних економічних втрат. Про це заявив екс-президент України Віктор Ющенко.
“Якщо ми не будемо сьогодні говорити про дві святі речі для економіки … Перше – фінансова стабільність. Це альфа, наріжний камінь для будь-якого прикладного економічного розвитку. Якщо ви програли фінансову стабільність, упустили контроль над цінами і грошима, ви упустили не тільки можливість економічного розвитку , а й усі соціальні питання. Ви не створите робоче місце, зарплату, пенсію, соцвиплати і так далі. З іншого боку – те, що у нас відбувається, коли інфляція за 30%, девальвація за останні 15-16 місяців – 320%. Вибачте, але я скажу: втрата фінансової стабільності призвела до того, що економічних втрат від дестабілізації набагато більше, ніж втрат від війни. Нехай мене вибачать ті, кому це не подобається, але насправді – це другий фронт. За економічних втрат він більш разючий, ніж перший військовий фронт. І тому від нас пішли в минулому році $12 млрд іноземних інвестицій. З українських банків винесли (населення, – ред.) більше 200 млрд грн “, – розповів екс-президент.
За його словами, країна, яка не може стабілізувати ціни і гроші (курс. – Ред.), не може розраховувати на динаміку економічного зростання.
“Так. Приблизно $20 млрд. населення – індикатор. Якщо я не довіряю політиці в країні, в даному випадку економічній політиці, я не довірю своє грошове багатство державі. Країна, яка не може стабілізувати ціни і гроші (курс. – Авт.), не може розраховувати на динаміку економічного зростання. Тому на цей рік заплановано 12% падіння ВВП. І знаєте, це катастрофа. Нам потрібно переписати макрополітику. Замість того, щоб її заморожувати, щоб робити великі державні дефіцити і їх фінансувати за рахунок Національного банку “, – зазначив екс-гарант.
Зазначимо, Віктор Ющенко перебуває в Ризі, де 21-22 травня відбудеться саміт “Східного партнерства”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас