Заступника Авакова взялися люструвати через суд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заступника Авакова взялися люструвати через суд

Кримінал
657
Окружний адміністративний суд Києва сьогодні на попередньому підготовчому засіданні прийняв до розгляду справу про правомірність перебування на посаді заступника міністра внутрішніх справ Віталія Паскала і призначив розгляд справи по суті на 11:00 27 травня.
Про це повідомила член Громадської ради з питань люстрації при Мін’юсті Олександра Дрік.
“Представники Кабміну і МВС заявляють, що Громадська рада з питань люстрації не має права подавати до суду, оскільки він не є юридичною особою. Це їх головний аргумент, але суддя вирішив, що має сенс розглядати цю справу і призначив засідання по суті на 11: 00 27 травня вже з колегією суддів “, – сказала вона.
За її словами, представники МВС принесли в суд копію особової справи Паскала, з якої стає очевидним, що є підстави для його автоматичної люстрації.
“В даному випадку ми говоримо про невиконання Кабміном Закону” Про очищення влади “, який скоїв злочинну бездіяльність і не звільнив чиновника, який прямо підпадає під критерії люстрації ще в жовтні 2014 року. Ситуація з Паскалем специфічна, оскільки він працював на іншій посаді в жовтні і був призначений заступником міністра в грудні 2014 року. Це ще гірше, тому що його призначили з порушенням вимог закону “, – додала Дрік.
Нагадаємо, Громадська рада з питань люстрації при Мін’юсті подав позов до Окружного адмінсуду Києва з вимогою звільнити заступника міністра внутрішніх справ Віталія Паскала, оскільки він підпадає під дію Закону “Про очищення влади”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас