Починаються виплати вкладникам Златобанку і категорії вкладників банку "Стандарт" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Починаються виплати вкладникам Златобанку і категорії вкладників банку "Стандарт"

Кредит&Депозит
542
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) з 20 травня починає виплати вкладникам Златобанк через установи банку-агента ФГВФО – Ощадбанк.
Як повідомляється на веб-сайті ФГВФО, виплати будуть проводитися до 1 липня 2015 року.
Відшкодування вкладникам банку, які з яких-небудь причин не звернуться в банк-агент ФГВФО в період до 1 липня, здійснюватимуться за результатами розгляду їх індивідуальних письмових звернень на адресу ФГВФО до дня внесення запису про ліквідацію банку як юридичної особи до Єдиного державного реєстру юридичних осіб.
Як повідомлялося, ФГВФО ввів в Златобанк тимчасову адміністрацію з 14 лютого по 13 травня, а 13 травня почав процедуру його ліквідації.
Златобанк був заснований в 2008 році. Найбільшим акціонером фінустанови на 1 січня 2015 було ТОВ “Авангард-Експо” (97,94%), єдиним бенефіціаром – Олена Якименко.
За даними НБУ, Златобанк до 1 січня 2015 за розміром загальних активів займав 28-е місце (7,814 млрд грн) серед 158 діючих у країні банків.
Також, 20 травня банк “Стандарт” починає виплачувати кошти вкладникам за договорами, термін дії яких закінчився до 29 квітня 2015 включно, а також продовжує виплати коштів вкладникам за договорами банківського рахунку (поточні та карткові рахунки).
Як повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), виплати коштів будуть здійснюватися протягом терміну дії тимчасової адміністрації через відділення Укрексімбанку.
Для отримання коштів за зазначеними договорами, вкладникам необхідно звернутися в Укрексімбанк з паспортом і документом про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер).
Виплати вкладникам здійснюються в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день прийняття рішення Національним банком про віднесення банку до категорії неплатоспроможних та початку виведення неплатоспроможного банку з ринку, але не більше 200 тис. грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас