Хто в ЄС найбільш працездатний? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто в ЄС найбільш працездатний?

Світ
3639
Хто в Європейському Союзі працює довше за всіх? Згідно з нещодавно опублікованими статистичними даними інституту Eurostat, найбільше часу на роботі проводять греки, на другому місці – поляки, а на третьому – португальці. Найменше часу на роботі проводять французи та фіни.
Європейський інститут статистики повідомляє, що найдовше працюють в Греції (43,9 годин на тиждень). Трохи менше працюють у Польщі (42,5 години на тиждень). Останнє місце на п’єдесталі європейських працівників зайняли португальці і кіпріоти. А ось у Франції і в Фінляндії місцеві жителі працюють менше всіх – в середньому 39,5 годин.
Втім, час, проведений на роботі, ніяк не пов’язаний з ефективністю робочого процесу. Що ж, довше – не означає краще. Ефективність роботи співробітників ніяк не пов’язувалася з кількістю проведених на роботі годин. В інтерв’ю Польському Радіо Моніка Гладох з організації Роботодавці Польщі заявила наступне про ефективність роботи поляків:
- Показники ефективності роботи, на жаль, не такі хороші, як ми б хотіли. Наприклад, Німеччина випереджає нас за показниками ефективності роботи в три рази. Іншими словами, ми знаходимося на середній позначці за показниками Європейського Союзу. Ми вчимося працювати. А роботодавці вчаться правильно організовувати робочий процес, але це дуже складно. Ефективність роботи пов’язана в першу чергу з умінням працювати самостійно і якісно. Втім, це не єдиний вирішальний фактор. Важливим є відчуття захищеності і чесності. Так, ми дійсно дуже багато працюємо. Але чи викладаємось ми на 100% під час робочого часу? Відповісти на це питання дуже важко. Виявляється, що так звана «робоча аномія» є в Польщі фактором, який дуже сильно розвинений. А означає це, що ми часто ухиляються від нашої роботи. Зрозуміло, ми зараз говоримо не про всіх співробітників, але деякі в цьому питанні досягли успіху і стали чемпіонами у своєму «хобі».
У квартальному звіті статистичного інституту Eurostat з’явилися і дані, що стосуються рівня безробіття в країні. У всьому Європейському Союзі без роботи сидять 24 мільйони чоловік. Втім, загальні висновки з рапорту досить втішні і оптимістичні: «Рівень безробіття в Європейському Союзі та більшості країн-членів даного співтовариства повільно опускається, і незабаром буде знаходитися не на такій високій позиції».
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас