Баффет збільшив частки в IBM і Wells Fargo, Сорос - в девелоперах і енергокомпаніях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баффет збільшив частки в IBM і Wells Fargo, Сорос - в девелоперах і енергокомпаніях

Фондовий ринок
452
Berkshire Hathaway, інвестиційна компанія американського мільярдера Уоррена Баффета, збільшила вкладення в акції International Business Machines Corp. (IBM), а також Wells Fargo&Co. і US Bancorp в I кварталі 2015 року, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на матеріали, спрямовані компанією в Комісію з цінних паперів і бірж США (SEC).
Частка Berkshire в IBM в минулому кварталі зросла на 3,4% – до 79,6 млн акцій, на кінець березня вартість цього пакета становила 12,8 млрд.
Інвесткомпанія збільшила частку в Wells Fargo на 1,5% – до 470 млн акцій загальною вартістю понад $25 млрд, в US Bancorp – на 4,6%, до 83,7 млн акцій, що оцінювалися на кінець першого кварталу в понад $3 млрд.
Акції IBM і Wells Fargo входять в “четвірку” найбільших інвестицій Berkshire на фондовому ринку.
Дві інші компанії з “четвірки” – American Express Co. і Coca-Cola Co. Частки Berkshire в цих компаніях залишилися незмінними в першому кварталі.
Berkshire є найбільшим акціонером усіх чотирьох компаній.
Серед інших великих інвестицій Berkshire в першому кварталі – покупка акцій нафтопереробної компанії Phillips 66 і виробника промислового устаткування Precision Castparts Corp.
У той же час інвесткомпанія скоротила свою частку в нафтосервісній компанії National Oilwell Varco на 62% – до 1,98 млн акцій. National Oilwell Varco за останній рік втратила більше чверті ринкової вартості у зв’язку з падінням цін на нафту.
Крім цього, Berkshire скоротила частки в Viacom Inc. і Bank of New York Mellon Corp.
Тим часом Soros Fund Management, засновником якого є відомий інвестор і мільярдер Джордж Сорос, у першому кварталі збільшив вкладення в акції американських девелоперів і енергетичних компаній.
Так, фонд придбав акції Noble Energy Inc. на $ 118 млн, Lennar Corp. – На $8,16млн, California Resources Corp. – На $81,2 млн.
При цьому Soros Fund продав всі належні йому 4,9 млн акцій фармкомпанії Teva Pharmaceutical Industries Ltd. на загальну суму $279, 5 млн.
Фонд також продав 1,7 млн акцій American Airlines Group Inc., скоротивши свою частку в авіакомпанії на 53%.
Вартість всіх акцій з портфеля Soros Fund в першому кварталі зросла на 5% – до $ 8760 млн.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас