Саудівська Аравія скоротила експорт нафти в США до мінімуму за 6 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія скоротила експорт нафти в США до мінімуму за 6 років

Енергетика
365
Експорт нафти з Саудівської Аравії в США впав до найнижчих позначок з часів фінансової кризи на тлі американської “сланцевої революції” і зростаючих поставок нафти з Канади. Саудівська Аравія переключається на азіатських клієнтів, в першу чергу на Китай.
За минулі 12 місяців США закуповували у Саудівській Аравії в середньому 1 млн барелів нафти на добу (б/д), що для настільки протяжного періоду є мінімумом з 2009 року, свідчать офіційні дані американської влади, вивчені виданням. У 2013 році США ввозили понад 1,5 млн б/д саудівської нафти.
“Поведінка Саудівської Аравії за минулий рік показує усвідомлення нею того факту, що США будуть для неї ринком, що знижується, а ринок зростання буде знаходитися на схід від Суеца”, – вважає директор-засновник Центру міжнародної енергетичної політики при Колумбійському університеті Джейсон Бордофф.
Канада в даний час поставляє в США понад 3 млн б/д, з 2011 року її експорт виріс приблизно на 1 млн б/д.
З початку 2015 експорт нафти з Саудівської Аравії в США був приблизно на третину нижче, ніж за той же період 2014 року. Однак з кінця березня поставки знову почали зростати: експерти вважають це ознакою того, що королівство поки не готове відступити свою частку ринку США.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас