«Нафтогаз» просить гроші у ЄС на газопровід до Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Нафтогаз» просить гроші у ЄС на газопровід до Польщі

Енергетика
327
НАК «Нафтогаз України» сподівається отримати фінансову підтримку від Євросоюзу на будівництво газового інтерконнектора з Польщею.
Однак, можлива і співпраця з Китайським банком. Крім того, першочерговим завданням є залучити інвестиції в внутрішньодержавну ГТС. Про це заявив директор з розвитку «Нафтогазу» Юрій Вітренко.
«Якщо ми говоримо про новий інтерконнектор з Польщею, то логічніше говорити на цю тему з Європою, а не з Китаєм. У інтерконнектора труба повинна бути і на тій стороні. Ми звернулися за відповідною програмою Європейського Союзу, яка дозволяє отримувати фінансування ЄС », – сказав він.
Однак, за словами пана Вітренко, НАК не виключає можливості залучення коштів Державного банку розвитку Китаю для будівництва з’єднувального газопроводу. Однак пріоритетом все ж є залучення коштів для проектів внутрішньої газовидобутку, реконструкції станцій, які виробляють тепло.
«Робота йде. Проекти представлені на досить детальному рівні. Це дуже складні технічні проекти, які узгоджуються з різними організаціями в Китаї та Україні. Вони (китайський банк, – ред ..) дають кредити тільки на проекти, які вже пройшли всі стадії узгодження, під які вже є всі необхідні інфраструктурні ресурси – така специфіка », – зазначив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас