Київрада створила комунальний концерн для ліквідації 63-х ЖЕКів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада створила комунальний концерн для ліквідації 63-х ЖЕКів

Казна та Політика
923
Київська міська рада створила комунальний концерн “Центр комунального сервісу”, до якого увійшли 63 житлово-комунальні організації столиці.
За таке рішення на засіданні Київради проголосували 68 депутатів.
Заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петро Пантелєєв повідомив, що концерн буде здійснювати адміністрування і подальшу ліквідацію 63-х комунальних організацій.
“Дві основні цілі створення концерну: організувати роботу 63-х комунальних підприємств, які вже не беруть участі у наданні комунальних послуг, і прискорити проведення їх ліквідації, і друге – усунути провал між населенням і підприємствами, що надають комунальні послуги”, – пояснив він .
КК “Центр комунального сервісу” віднесено до відання КМДА, статутний фонд концерну встановлений у розмірі 12,8 тис. грн.
Раніше Київрада створила 10 комунальних підприємств (КП) “Управляюча компанія з обслуговування житлового фонду” – по одному в кожному з десяти районів Києва, на баланс яких житлово-експлуатаційні контори (ЖЕКи) повинні передати житловий фонд, рухоме і нерухоме майно.
За словами П.Пантелєєва, КМДА планує завершити процес злиття столичних ЖЕКів у 10 КП “Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду” у вересні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас