ДТЕК розпочав передарбітражний розгляд по зниженню НКРЕКУ "зелених" тарифів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДТЕК розпочав передарбітражний розгляд по зниженню НКРЕКУ "зелених" тарифів

Енергетика
311
ДТЕК розпочав передарбітражний розгляд щодо ряду прийнятих Національною комісією, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), рішень про зниження “зелених” тарифів всупереч українському законодавству, повідомив генеральний директор компанії Максим Тимченко.
“По “ зелених” тарифах у нас йде сьогодні передарбітражний розгляд, в якому наші міжнародні юристи направили пропозиції для проведення переговорів і для узгодження поза проведення судових процедур тих питань, які у нас є по тарифах”, – сказав він журналістам у Києві в четвер.
“Позиція ДТЕК не тільки в цьому питанні, але і у всіх інших – виконувати ті закони, які діють в даний момент часу в Україні. Ця позиція і по тарифах, і по монополії, і по всіх інших відкритих питаннях”, – додав глава ДТЕК .
Як повідомлялося, учасники ринку, в т.ч. ДТЕК, заявили про намір оскаржити рішення НКРЕКУ про зниження “зелених” тарифів на 50% в суді, оскільки українське законодавство гарантує незмінність “зелених” тарифів на електроенергію до 2030 року. На їхню думку, рішення НКРЕКУ зривають графіки виплати залучених під будівництво електростанцій кредитів, завдають непоправної шкоди інвестиційному клімату в країні.
Закон про “зелений” тариф прийнятий в Україні навесні 2009 року. Він встановлює спеціальний коефіцієнт для електроенергії з використанням різних альтернативних джерел енергії, на який множиться звичайний тариф. На основі цих коефіцієнтів держрегулятор повинен щомісячно встановлювати “зелені” тарифи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас