Яценюк вимагає негайно створити орган зі встановлення цін і тарифів на ЖКП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк вимагає негайно створити орган зі встановлення цін і тарифів на ЖКП

Казна та Політика
420
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк просить парламент в найкоротші терміни прийняти рішення про створення незалежного органу щодо встановлення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги.
Про це сказав прем’єр, відкриваючи засідання Кабміну в четвер.
“Ми розробили новий закон разом з європейським енергетичним співтовариством, мета якого – створення незалежного професійного органу щодо встановлення цін і тарифів як на газ, так і на електроенергію, а також інші комунальні послуги. Цей закон повністю відповідає євростандартам, і я звертаюся до членів парламенту : ми прибираємо політику і працюємо виключно професійно … Треба, щоб парламент в найкоротші терміни прийняв рішення про створення незалежного органу “, – сказав він.
За його словами, в Україні має бути створений “новий незалежний, прозорий, ефективний орган, що відповідає європейським стандартам”, щоб ні у кого не виникали сумніви в непрозорості або необгрунтованості встановлення цін або тарифів.
“Це моя категорична вимога як прем’єр-міністра”, – додав Яценюк.
Він зазначив, що в рамках спільної коаліційної угоди важливим є те, “яким чином і хто встановлює ціни і тарифи”.
Прем’єр також нагадав, що в даний час, відповідно до законодавства, не Кабінет Міністрів встановлює ціни і тарифи, а Нацкомісія з врегулювання енергетики і комунальних послуг.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас