S&P: Сбербанк Росії - в п'ятірці претендентів на гроші НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P: Сбербанк Росії - в п'ятірці претендентів на гроші НБУ

Кредит&Депозит
6697
У переліку НБУ знаходиться п’ять банків, які держава підтримуватиме в першу чергу: “Приватбанк”, “Ощадбанк”, “Укрексімбанк”, “Промінвестбанк”, “Сбербанк Росії”.
Так вважають аналітики міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor’s.
“В даний час в переліку НБУ знаходиться п’ять банків, які мають високу значимість для банківської системи, які, швидше за все, отримають підтримку ліквідності в першу чергу. Цей вибір визначений низкою критеріїв, включаючи ринкову частку за обсягом активів і роздрібних депозитів не менше 2%. Наскільки ми розуміємо, тільки платоспроможні банки, виконують застосовні пруденційні вимоги, мають право на одержання кредитів на рефінансування від НБУ, в той час як нестійкі, слабкі банки, що мають низьку значимість для банківського сектора, не отримають підтримки та будуть ліквідовані “, – наголошується в статті.
На думку S&P, Нацбанк продовжить надавати підтримку ліквідності системоутворюючим банкам, і в переліку банків, які можуть претендувати на таку підтримку в першу чергу, знаходяться п’ять найбільших банків країни за обсягом активів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас