Абромавічус нарахував в Україні 171 "больову точку" для бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Абромавічус нарахував в Україні 171 "больову точку" для бізнесу

Казна та Політика
1790
Міністр економіки Айварас Абромавічус нарахував в Україні 171 “больову точку” для бізнесу.
Мова йде про адміністративні та регуляторні норми, які заважають системі ефективно працювати, залучати інвестиції та заробляти гроші. Майже кожну четверту з них вже скасували, звітує міністр.
Як зазначається, дерегуляція, стимулювання торгівлі, зменшення регуляторних перешкод – саме такими кроками Міністерство економічного розвитку і торгівлі планує залучити інвестиції в Україну.
Зокрема, із США запрошують експерта, під керівництвом якого почне працювати “регуляторна гільйотина”. У той же час, ряд важливих макроекономічних показників України продовжують знижуватися.
Напередодні прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк добре відгукувався про роботу Мінекономіки і припускав, що в 2015 році Україна поліпшить свої показники в міжнародному рейтингу Doing Business.
Найближчим часом, повідомив Абромавічус, відомство зосередиться на декількох послідовних кроках. Ключовою є дерегуляція, тому необхідно прибрати інші зайві регулятори.
Згідно з дослідженням Європейської бізнес асоціації, найчастіше підприємці називають головними бар’єрами для економіки податковий тиск, введення додаткових імпортних мит і нечітку стратегію уряду щодо впровадження реформ в цілому.
У Мінекономіки сподіваються, що ліквідації зайвих механізмів та інстанцій контролю зменшить корупцію і запрацює як “регуляторна гільйотина”.
Мова йде про системну модель для ревізії перешкод для шляху бізнесу, яку розробив американський економіст Скотт Джейкобс.
Абромавічус вже анонсував, що цей експерт консультуватиме Україну для швидкої ревізії державної системи. Надалі, додає Абромавічус, потрібно буде подбати, щоб непотрібні і шкідливі регулятори більше не могли легально виникати в державі.
“Україна має близько 14 000 регуляторних актів. І якщо ми реалізуємо “регуляторну гільйотину”, то сформуємо комітет для перевірки кожного акту. Чи відповідає він практиці вільного ринку, стандартам Євросоюзу і не містить корупційної складової”, – пояснив Абромавічус.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас