Ахметов розіграв 120 мільйонів для львівських шахтарів, піднявши ціни в 5 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ахметов розіграв 120 мільйонів для львівських шахтарів, піднявши ціни в 5 разів

Енергетика
3291
ДП “Львіввугілля” за результатами тендерів уклало угоди з ВАТПАТ” Криворізький завод гірничого обладнання “на закупівлю обладнання на загальну суму 120, 13 млн грн.
Про це пишуть “Наші гроші” з посиланням на “Вісник державних закупівель”.
Як зазначається, замовлено установку (52,44 млн грн), кріплення посадочне (44,8 млн грн), конвеєр скребковий (46,4 млн грн) і конвеєр стрічковий (15,70 млн грн). Також у заводу закуповують 50 шахтних вагонеток ВГ-2,5 по 59 тис грн за штуку.
Єдиним акціонером ВАТ “Криворізький завод гірничого обладнання” є кіпрська компанія “Ukrainian Machine Building Holding Limited” (UMBH) з групи Ріната Ахметова.
Нагадаємо, в 2012 році “Макіїввугілля” придбало у іншій компанії Ахметова ПАТ “ТК “Гірничі машини” такі ж вагонетки ВГ-2,5 по 13 тис грн за штуку, тобто в п’ять разів дешевше нинішньої ціни.
Відтоді ціни в Україні піднялися значно менше. Наприклад долар подорожчав менш ніж у три рази (з 8 до 21 грн), бензин втричі.
Єдиним конкурентом на тендері львівських шахтарів було ТОВ “Компанія” Гірничі машини “, що має таку ж назву як машинобудівний холдинг Ахметова. Ця фірма належить панамському офшору” Севард трейдинг інк. (Sevard trading inc.) “.
Директором ТОВ записана Юлія Рибак, також відома як бухгалтер холдингу “Гірничі машини” Ахметова, зараз у звітності на SMIDA значиться контактною особою ЗАТНПК” Гірські машини “.
Ці фірми вже не вперше розігрують тендер: у грудні Криворізький завод за такою схемою отримав замовлення від “Селідоввугілля” на поставку шахтного обладнання вартістю 14,54 млн грн, у січні 3,7 млн грн на те ж для “Шахтоуправління” Південнодонбаське №1 “ .
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас