"Газпром" дав команду компанії Saipem будувати "Турецький потік" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" дав команду компанії Saipem будувати "Турецький потік"

Енергетика
1203
“Газпром” інформував будівельну компанію Saipem про початок роботи з морського трубопроводу в Чорному морі.
Про це йдеться в заяві підрядника.
“Saipem оголошує, що отримав повідомлення, що клієнт South Stream Transport BV знімає призупинення контракту, і Saipem може почати роботу з морського трубопроводу в Чорному морі”, – йдеться в заяві.
Як відомо, Saipem був найнятий для будівництва “Південного потоку”, будівництво якого повинне було початися ще восени минулого року.
Рішення керівництва Росії не будувати “Південний потік” застало трубоукладальний флот Saipem у російських берегів, звідки мало розпочатися укладання.
Після цього кораблі італійських будівельників відійшли в болгарський порт Варна, де залишаються до теперішнього моменту (це підтверджують дані глобальної системи позиціонування морських судів). І при цьому “Газпром” продовжував оплачувати послуги кораблів Saipem, що простоюють.
Як пояснили “Інтерфаксу” джерела в галузі, “Газпром” дуже дорожить контрактом з Saipem. Адже справа не тільки у виборі підрядника, а ще й у отриманих в рамках режиму західних санкцій дозволах на будівництво: South Stream Transport BV отримала їх від регуляторів Нідерландів, а Saipem – від італійського регулятора.
Дозвіл стосується будівництва газопроводу в Чорному морі, а не конкретного маршруту, що дозволило “Газпрому” зробити маневр.
Закривши проект “Південний потік”, “Газпром” викупив у європейських партнерів (Eni, EDF, Wintershall) пред’явлені до викупу за пут-опціоном 50% South Stream Transport BV за $ 1 млрд.
Як повідомлялося, раніше глава “Газпрому” Олексій Міллер заявив, що “Газпром” 8 травня ухвалив рішення про початок будівництва морської ділянки газопроводу “Турецький потік”.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас