Грузія збереже режим плаваючого обмінного курсу нацвалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія збереже режим плаваючого обмінного курсу нацвалюти

Валюта
409
Уряд Грузії збереже режим плаваючого обмінного курсу національної валюти – ларі, який є найбільш підходящим для країни, йдеться в урядовій програмі, представленій парламенту прем’єр-міністром республіки Іраклієм Гарібашвілі разом з новим складом кабінету міністрів для отримання вотуму довіри.
У документі сказано, що згідно з Конституцією Грузії, монетарну політику здійснює Національний банк, незалежний у своїй діяльності, а уряд республіки сприяє йому в ефективній реалізації цієї політики.
Нацбанк Грузії також розробляє і здійснює грошово-кредитну і валютну політику у відповідності з основними напрямками, визначеними парламентом країни.
“Виходячи з процесів, що протікають в регіоні, і зміни обмінного курсу ларі, на тлі викликів, що виникли, особливо важлива злагоджена реалізація монетарної та фіскальної політики та співпраця з міжнародними фінансовими інститутами для визначення адекватної політики”, – йдеться в урядовій програмі.
У документі наголошується, що буде надано сприяння здорової конкуренції між комерційними банками, а також впроваджена система страхування депозитів, яка стане надійним механізмом стимулювання вкладень і зростання заощаджень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас