Українцям не варто чекати гарячих батарей взимку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям не варто чекати гарячих батарей взимку

Енергетика
9499
НАК «Нафтогаз України» заявляє, що держава не може дозволити прогрівати квартири українців до 25 градусів в зимовий період. Про це в Берліні повідомив глава «Нафтогазу» Андрій Коболєв.
За його словами, зараз в Україні споживають 40 млрд куб. м природного газу. Цей показник потрібно зменшити на 10 млрд кубометрів.
«У Києві опалювали будинку взимку до 25 градусів, ми не можемо собі цього дозволити і ми повинні пояснити населенню», – заявив глава «Нафтогазу».
Зокрема, пан Коболєв пояснив це тим, що в минулому році, в середньому, за «блакитне» паливо українці платили близько 30 дол за тис. кубометрів – «смішно низька ціна». Це, за словами глави НАКу, менше, ніж у Росії – країні-виробнику. І хоча з квітня ціна на газ і виросла, проте до цих пір не досягла ринкового рівня. Однак, Андрій Коболєв пообіцяв, що тим громадянам, у кого ціна за газ в платіжці перевищує половину доходу, будуть забезпечені субсидіями.
Відзначимо, «Київенерго» проводить перерахунок розміру оплати за централізоване опалення у зв’язку із закінченням опалювального періоду.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас