Укрзалізниці знизили рейтинг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрзалізниці знизили рейтинг

Фондовий ринок
397
Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor’s знизило довгостроковий кредитний рейтинг Укрзалізниці до суверенного рівня “СС” на тлі переговорів з реструктуризації бондів компанії, говориться в повідомленні агентства.
Прогноз за рейтингом – негативний. “У квітні ми знизили суверенний рейтинг України до рівня “СС” у світлі озвучених переговорів з реструктуризації частини держборгу, в яку в тому числі входять квазідержавні бонди, випущені” Укрзалізницею “на 500 млн дол. З терміном погашення в 2018 році, – йдеться в повідомленні. – Ми розглядаємо намір про реструктуризацію боргу як передумову до дефолту. І тому знижуємо рейтинг “Укрзалізниці” до рівня “СС” з “ССС-”.
Негативний прогноз означає, що рейтинг держхолдингу буде знижуватися і далі до рівня обмеженого дефолту “SD”, а рейтинг бондів – до рівня “D” у міру завершення реструктуризації”.
В агентстві наголосили, що Укрзалізниця, як державна компанія, вкрай залежна від ситуації в країні і дій українського уряду, який, за оцінками агентства, зможе надати фінансову допомогу залізницям, однак імовірність такої допомоги знижена до “відносно високої” з “високої”.
“Ми припускає, що допомога українського уряду залізницям стала більш сумнівною, ніж ми думали раніше”, – пояснили в агентстві.
При цьому в S&P підкреслили, що фінансові ризики для “Укрзалізниці” залишаються високими на тлі девальвації гривні та зростання платежів з обслуговування боргу. При цьому профіль ділової активності для Укрзалізниці оцінюється як слабкий. “Недавнє зростання тарифів на вантажоперевезення і пасажирські перевезення повинен частково компенсувати втрати держхолдингу, проте він навряд чи покриє всі витрати, включаючи витрати на відновлення залізничної інфраструктури в Донецькій області”.
Нагадаємо, в квітні Standard&Poor’s Ratings знизило довгостроковий суверенний рейтинг України в іноземній валюті до “СС” з “ССС-” і підтвердило довгостроковий рейтинг країни в національній валюті на рівні “ССС +” на тлі урядових планів з реструктуризації зовнішнього боргу в загальному обсязі 23 млрд дол. при обсязі всієї зовнішньої заборгованості країни в 70 млрд дол.
Аналогічні зниження рейтингів до суверенного рівня були проведені відносно найбільших українських банків, а також щодо Львова, Івано-Франківська, Дніпропетровська та Києва.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас