У квітні видобуток нафти у РФ досяг пострадянського максимуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У квітні видобуток нафти у РФ досяг пострадянського максимуму

Енергетика
1401
Видобуток Росією нафти і газового конденсату досяг пострадянського рекордного рівня у 10,71 млн барелів на день у квітні. Про це йдеться у даних Міненерго РФ, передає УНН з посиланням на Reuters.
Зазначимо, що світові ціни на нафту у квітні підскочили на 21% до більш 66 дол. за барель через уповільнення бурових робіт та підвищення політичної напруженості на Близькому Сході, після стрімкого падіння з позначки у 115 дол. за барель у червні 2014 року.
У свою чергу, падіння цін істотно зашкодило російській економіці, яка залежить від нафти і природного газу, продаж яких формує близько половини доходів федерального бюджету — ВВП Росії скоротився на 3,4 відсотка у березні у річному вираженні.
Як повідомляється, делегація Міненерго Росії наступного місяця планує зустрітися у Відні з керівництвом Організації країн-експортерів нафти, оскільки Росії, яка поки не є членом ОПЕК, не вдалося переконати організацію у тому, щоб скоротити видобуток нафти, аби утримати ціни.
Крім того у доповіді йдеться про те, що провідний виробник нафти компанія “Роснефть” скоротила видобуток нафти на 0,1 відсотка у квітні до 3,81 млн барелів на день, а експорт російської нафти через трубопровідну монополію “Транснефть” виріс на 0,7 відсотка до 4,4 млн барелів на день, або 18,021 тонн у квітні.
Зауважимо, що Росія планує збільшити експорт сирої нафти у найближчі роки, і Міністерство енергетики РФ очікує, що експорт цього року збільшиться на 3 млн тонн.
Водночас видобуток Росією природного газу у квітні становив 52,64 млрд кубометрів або 1,75 млрд кубометрів у день, у порівнянні з 1,78 млрд кубометрів за день у березні.
У той же час Міненерго РФ не опублікувало вихідні дані газу щодо “Газпрому” — найбільшого виробника природного газу в світі.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас