У МВФ сподіваються, що Україна зможе домовитися з кредиторами до червня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ сподіваються, що Україна зможе домовитися з кредиторами до червня

Казна та Політика
644
Міжнародний валютний фонд очікує, що Україна зможе домовитися з кредиторами про реструктуризацію державних боргів до першого перегляду програми з Фондом у червні.
Про це повідомив глава Департаменту зовнішніх зв’язків МВФ Джеррі Райс під час традиційного брифінгу у Вашингтоні.
«Україна повинна досягти угоди з кредиторами, і зробити це, як передбачено графіком, до червня. Ми хочемо, і ми очікуємо, що це буде досягнуто до перегляду програми», – сказав Райс.
Він нагадав, що програма співпраці України і МВФ передбачає надання фінансування Україні за умови виконання трьох критеріїв по борговій операції – обсягу боргу, його ціни і відношення до ВВП.
Зазначимо, місія Міжнародного валютного фонду почне роботу в Києві для першого перегляду програми з Україною, схваленої радою Фонду в березні цього року, 12 травня. Робота місії в Україні триватиме 2-3 тижні.
Однією з ключових умов програми з МВФ є досягнення домовленостей з кредиторами про часткову реструктуризацію зобов’язань України за єврооблігаціями, в рамках яких українська сторона розраховує заощадити на виплатах до 5,3 млрд дол. В 2015 році і до 15,3 млрд дол. протягом найближчих 4 років.
Міжнародний валютний фонд схвалив програму кредитування економіки України загальним обсягом 17,5 млрд дол. терміном на 4 роки. Перший транш у рамках нової програми в 5 млрд дол. отримано 13 березня.
Другий і всі наступні транші МВФ можуть бути отримані за підсумками щоквартальних оціночних місій Фонду.
Згідно з новою програмою, в 2015 році Україна може отримати із зовнішніх джерел близько 16,3 млрд дол., включаючи 10 млрд дол. по лінії Міжнародного валютного фонду. У числі міжнародної допомоги кошти від Євросоюзу на 1,8 млрд дол. і від уряду США на 2 млрд дол.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас