Місія МВФ вирішила приїхати в Україну раніше, ніж планувала — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місія МВФ вирішила приїхати в Україну раніше, ніж планувала

Казна та Політика
1297
Місія Міжнародного валютного фонду почне роботу в Україні вже 12 травня, повідомляється на сторінці Національного банку України в соціальній мережі Facebook з посиланням на заяву глави НБУ Валерія Гонтарєва в ході традиційної наради з банкірами, проведеного 28 квітня.
«У Вашингтоні ми зустрічалися з колегами з центральних банків Китаю, Швеції, Польщі, Голландії. Також відбулися зустрічі як з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард, так і з представниками місії МВФ в Україні, яка почне роботу вже 12 травня », – йдеться в повідомленні.
Нацбанк підкреслює, що в ході проведених зустрічей міжнародні партнери відзначили прогрес у реформуванні української економіки і фінансового сектора. «Така висока оцінка наших зусиль від міжнародного співтовариства свідчить про правильність обраного нами шляху і додає нам сил для подальших активних кроків у цьому напрямку», – наводяться в повідомленні слова глави НБУ Валерія Гонтарєва.
Відзначимо, Міжнародний валютний фонд схвалив програму кредитування економіки України загальним обсягом 17,5 млрд дол. Строком на 4 роки. Перший транш у рамках нової програми в 5 млрд дол. Отримано 13 березня.
Другий і всі наступні транші МВФ можуть бути отримані за підсумками щоквартальних оціночних місій фонду, перша з яких очікується 15 червня.
Згідно з новою програмою, в 2015 році Україна може отримати із зовнішніх джерел порядку 16,3 млрд дол., включаючи 10 млрд дол. По лінії Міжнародного валютного фонду. У числі міжнародної допомоги кошти від Євросоюзу на 1,8 млрд дол. І від уряду США на 2 млрд дол.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас