Рівень зареєстрованих безробітних в Україні в 2015 році може зрости до 0,8 млн. осіб, - прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рівень зареєстрованих безробітних в Україні в 2015 році може зрости до 0,8 млн. осіб, - прогноз

Світ
406
Кількість офіційно безробітних українців за підсумками 2015 може досягти максимальних рівнів кризи 2009 року, вважає Андрій Шевчишин, експерт інформаційно-аналітичного центру Forex Club в Україні.
На сьогоднішній день офіційний рівень безробіття становить 0,5 млн. осіб. Однак до кінця року показник може вирости до 0,8 млн. осіб і більше.
«Пропозиція на ринку праці підвищується, у той час як попит компаній стійко знижується. Приватні компанії та підприємства скорочують штат для оптимізації витрат на тлі падіння попиту на продукцію і послуги. Істотним фактором очікувань зростання безробіття виступає заплановане звільнення держслужбовців », – зазначає Шевчишин.
Згідно з даними Gfk Ukraine, індекс очікувань щодо динаміки безробіття в березні виріс до максимального рівня 163,3 пунктів. Це свідчить про те, що побоювання безробіття в суспільстві значні і можуть бути реалізовані в найближчі місяці.
«Між тим, деяку стабілізуючу роль може зіграти розвиток імпортозаміщення, в першу чергу по напрямках, які можна швидко організувати. Безумовно, частина безробіття буде стримана сезонними роботами. Також фактором стримування рівня безробіття може виступити мілітаризація на тлі збільшення числа військових », – прогнозує експерт.
За офіційними даними, чисельність зареєстрованих безробітних в Україні знизилася з 523,1 тис. осіб у лютому до 506,8 тис. осіб в березні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас