З 1 травня подорожчають поліси автоцивілки, а відшкодування при ДТП залишиться колишнім — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 травня подорожчають поліси автоцивілки, а відшкодування при ДТП залишиться колишнім

Особисті фінанси
2343
З 1 травня поліси автоцивілки (ОСЦПВ) подорожчають приблизно на 25%. Причина – інфляція. Моторне (транспортне) страхове бюро, що об’єднує компанії, які мають ліцензії на право видачі полісів, рекомендувало їм підвищити ціну майже до максимуму, щоб не опинитися у збитках у зв’язку із зростанням цін.
Як роз’яснила нам співробітник відомої страхкомпанії Валентина Земнова, найбільше переплатять кияни – для них і так немаленький підвищувальний коефіцієнт до базового платежу в 180 грн збільшать до максимально можливого: з 4,2 до 4,8 грн.
У підсумку поліс на найпопулярніший автомобіль з об’ємом двигуна до 1,6 л, зареєстрований в столиці, подорожчає з 1020 до 1296 грн. А найдешевший поліс – для такого ж авто, зареєстрованого в райцентрі, виросте в ціні з 316 до 405 грн.
Земнова нагадала, що 29 і 30 квітня ще можна заощадити кілька сотень гривень, застрахувавшись за старою ціною. Причому договір можна укласти на два місяці наперед. Тобто якщо страховка закінчується навіть у липні, а застрахуватися 30 квітня, то новий договір почне діяти з 1 липня.
Закон про автострахування дозволяє підвищувати вартість поліса, але через конкуренцію страховики (на ринку зараз до 60 компаній. – Авт.) Ціни “задирали” потроху. При цьому обсяг страхвиплат потерпілому при ДТП з вини застрахованого залишиться колишнім: 50 тис. грн за “залізо”, до 100 тис. грн – за шкоду здоров’ю потерпілого.
Що, на думку гендиректора Асоціації страхувальників України Леоніда Хоріна несправедливо, так як страхвиплати, за його підрахунками, не перевищують 60% від зібраних страхпремій.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас