Ford скоротив чистий прибуток в I кварталі на 7%, очікує поліпшення показників у цьому році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford скоротив чистий прибуток в I кварталі на 7%, очікує поліпшення показників у цьому році

Технології&Авто
81
Американський автовиробник Ford Motor Co. знизив чистий прибуток у першому кварталі 2015 на 7%, зокрема, через скорочення обсягів випуску автомобілів у Північній Америці.
Як повідомляється в прес-релізі компанії, чистий прибуток у січні-березні склав $924 млн, або $0,23 у розрахунку на акцію, у порівнянні з $989 млн, або $0,24 на акцію, за аналогічний період роком раніше.
Аналітики в середньому прогнозували цей показник на рівні $0,26 на акцію.
Виручка Ford в минулому кварталі скоротилася на 6% – до $33,9 млрд. Негативний вплив на виручку надало зміцнення долара США відносно інших світових валют, відзначають в компанії.
Ford, переобладнаних два підприємства під виробництво пікапів F-150 з алюмінієвим корпусом, за останні 18 місяців недовипустив близько 90 тис. автомобілів цієї моделі.
Завод автовиробника в штаті Міссурі почав виробляти нові F-150 в минулому місяці і, згідно з прогнозом компанії, вийде на повний рівень виробництва до середини цього року.
Модель F-150 є найпопулярнішою в лінійці автомобілів Ford F-серії, на частку цієї лінійки припадає близько 90% прибутку автовиробника.
Продажі автомобілів F-серії в США в першому кварталі цього року зросли на 2,3%. Економія палива в новому автомобілі F-150 досягає 29% за рахунок більш легкого алюмінієвого корпусу, що скорочує вагу машини на 318 кг.
У першому кварталі Ford зменшив випуск автомобілів у Північній Америці на 7,6% – до 715 тис.
Доподатковий операційний прибуток Ford в Північній Америці в першому кварталі скоротився на 11% – до $1,34 млрд. Продажі легкових автомобілів і легких вантажівок в США збільшилися на 2% при загальних темпах зростання ринку на 5,6%.
Частка Ford на ринку США в минулому кварталі зменшилася до 15% з 15,5%.
Автовиробник підвищив прогноз маржі операційного прибутку на цей рік для північноамериканських операцій до 8,5-9,5% з 8-9%.
Компанія зафіксувала доналоговий операційний збиток у Південній Америці, зокрема, через проблеми венесуельського підрозділу. Збиток компанії в регіоні, проте, скоротився в січні-березні до $189 млн з $510 млн роком раніше.
Автовиробник також зафіксував доподатковий збиток від операцій в Європі ($185 млн) на тлі складнощів на російському ринку, відзначається в повідомленні компанії.
“Перший квартал став хорошим стартом року, в якому наші результати будуть ставати все сильніше завдяки тому, що запуск нових продуктів починає приносити плоди, – йдеться в повідомленні Ford. – Ми підтверджуємо, що 2015 буде для компанії роком прориву”.
Акції Ford з початку 2015 подорожчали на 2,6%.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас