В Україні почав роботу онлайн-реєстр осіб, які підлягають люстрації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні почав роботу онлайн-реєстр осіб, які підлягають люстрації

Кримінал
1407
В Україні розпочав свою роботу онлайн-реєстр осіб, які підлягають люстрації.
Про це сьогодні в ході брифінгу заявив народний депутат України з фракції “Самопоміч”, голова комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції, голова Громадського люcтраційного комітету Єгор Соболєв.
“Ми самостійно створили реєстр людей, яких люструвано. Туди потрапили всі люди, відповідно до закону про очищення влади … Плюс ті люди, які сиділи на ключових посадах, зокрема в правоохоронних органах, під час терору Євромайдану … У ньому вказані всі люди, які, за нашими даними, потрапили під люстрацію і не мають права займати ніякі державні посади “, – зазначив Соболєв.
За його словами, в онлайн-реєстрі також вказана причина, по якій той чи інший чиновник потрапив під люстрацію.
“Сьогодні там, за станом на ранок, 755 чиновників. Ми будемо додавати ці прізвища, коли будемо отримувати інформацію від журналістів, від громадських діячів”, – повідомив Соболєв.
У свою чергу, керівник інформаційного відділу Громадського люстраційного комітету Олександра Дрік зазначила, що нові прізвища додаються в онлайн-реєстр щодня, і в перспективі очікується, що така база збере близько 5 тис. осіб.
Як повідомлялося, в Україні станом на середину квітня були люстровані 2000 чиновників.
Нагадаємо, єдиний державний реєстр осіб, щодо яких застосовані положення закону України “Про очищення влади” (про люстрацію), був введений восени 2014, після того як 16 жовтня набув чинності закон № 1682-VII “Про очищення влади” ( про люстрацію).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас