Пенсіонерам, у яких у квітні помилково вирахували частину пенсії, повернуть гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсіонерам, у яких у квітні помилково вирахували частину пенсії, повернуть гроші

Казна та Політика
1264
Пенсіонерам, у яких у квітні помилково вирахували частину пенсії, повернуть гроші. Йдеться про людей, які на роботу вже не ходили, але з їх пенсій вирахували 15%.
Зняли гроші у людей через те, що вони письмово не повідомили Пенсійний фонд про те, що припиняють працювати. Заяву до фонду треба зробити протягом десяти днів з моменту виходу на пенсію.
Недоотримані гроші, запевнив керівник Пенсійного фонду України, людям віддадуть вже в травні. “Усім цим людям, з яких в квітні місяці було невірно утримано, вже в травні буде повернута належна їм сума пенсій, яку вони недоотримали”, – пообіцяв глава фонду Олексій Зарудний.
Неповну пенсію в цьому місяці отримали 20 тисяч осіб. Вираховувати 15% пенсії з працюючих пенсіонерів, почали у квітні. Така норма буде діяти до січня наступного року.
“Не буде такої ситуації, що у когось неправильно вирахували гроші і їм вони не будуть повернуті. Всі ці питання будуть вирішені – прошу не хвилюватися наших людей. Все, що потрібно було, вони отримають”, – заявив Зарудний.
Раніше вченим повернули раніше обмежені або скасовані пенсії.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас