Резерви НБУ залишаються під тиском, - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Резерви НБУ залишаються під тиском, - дослідження

Казна та Політика
1329
Обсяг міжнародних резервів України на сьогодні є достатнім для виконання зобов’язань та поточних операцій уряду і Національного банку України. До такого висновку прийшли аналітики Da Vinci AG, дослідивши поточний стан золотовалютних резервів України.
Згідно зі звітом, в першому кварталі 2015 золотовалютні резерви України демонстрували різноспрямовану динаміку. У перші два місяці ЗВР продовжували своє зниження, тоді як у березні завдяки отриманню $ 4,872 млрд від МВФ і $ 0,2 млрд від уряду Канади вони збільшилися.
За даними НБУ, обсяг ЗВР України в січні становив $ 6,419 млрд, у лютому $5,625 млрд, а в березні – $9,969 млрд. При цьому платежі уряду та НБУ з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті склали $ 906, 9 млн в еквіваленті , у тому числі 221, 9 млн доларів Міжнародному валютному фонду.
“Таким чином, незважаючи на зростання ЗВР необхідно визнати збереження високого тиску на ЗВР у зв’язку з суверенними борговими зобов’язаннями, а також негативним економічним кліматом навколо України, що збегірається. Тим не менш, обсяг міжнародних резервів України на сьогодні є достатнім для виконання зобов’язань та поточних операцій уряду і Національного банку України “, – відзначають аналітики.
Крім того, на рівень міжнародних резервів вплинули інтервенції Національного банку з купівлі іноземної валюти.
За словами фахівців, поки що не можна говорити про припинення зниження рівня ЗВР без надання зовнішньої допомоги. Однак збереження тренда тиску на ЗВР, ймовірно, буде компенсовано отриманням фінансової допомоги, що нівелює ризики.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас