В Україні не вистачає валюти, але люди можуть почати "здавати" долари, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні не вистачає валюти, але люди можуть почати "здавати" долари, - експерт

Валюта
9235
Курс безготівкового долара на поточному тижні в Україні може коливатися в діапазоні 22,5-23,5 грн, готівкового – 23-25 грн. Такий прогноз озвучив експерт інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні Андрій Шевчишин.
НБУ, ймовірно, збереже адміністративне регулювання ринку, як мінімум, до середини травня, що сприятиме низького попиту на міжбанку”, – уточнює фахівець.
Водночас, пропозиція валюти на ринку залишається низькою. Однак, виходячи зі статистики по платіжному балансу і підвищенню експорту в березні – ситуація в майбутньому може змінитися, прогнозує Шевчишин.
За його словами, динаміка валютного ринку на поточному тижні буде підвладна багатьом факторам: кінець календарного місяця, травневі свята, нагнітання інформаційного фону відносно можливого погіршення ситуації в зоні бойових дій, а також невизначеність, що зберігається з реструктуризації зовнішнього боргу.
“Реалізація ризиків призведе до різкого зростання курсу, в той час як досягнення домовленостей по “Укрексімбанку “зробить позитивний вплив. Готівковий ринок також буде рухатися в орієнтир мінливої ​​кон’юнктури, і в очікуванні травневих свят. Тут можлива навіть ситуативний продаж валюти, коли населення буде поповнювати готівкову гривню”, – зазначають фахівець.
Нагадаємо, сьогодні, 27 квітня, НБУ встановив такі курси основних іноземних валют до гривні:
1 долар США – 22,45 грн;
1 євро – 24,3 грн;
10 російський рублів – 4,46 грн.
Таким чином, курс долара в порівнянні з п’ятничним значеннями знизився на 8 коп. (Історичний максимум – 30,01 грн / дол). Курс євро виріс на 3 коп. Курс рубля став вище на 10 коп.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас