У Європі розроблений «план Б» щодо Греції, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Європі розроблений «план Б» щодо Греції, - ЗМІ

Світ
1162
Переговори про фінансову допомогу Афінам зайшли в глухий кут, європейські чиновники пропонують «план Б» щодо Греції, передає «Газета.Ru» з посиланням на The Wall Street Journal.
Як зазначає видання, грецький прем’єр-міністр Алексіс Ципрас обговорював з високопоставленими європейськими чиновниками прискорення переговорів щодо нової антикризової допомоги. Минулої неділі Ципрас телефонував канцлеру Німеччини Ангелі Меркель і міністру фінансів Нідерландів Йеруну Дейсселблуму, розповіло джерело. За його словами, в понеділок представники Греції та її кредиторів проведуть теле-конференцію.
«Тупикова ситуація» в переговорах спонукала деяких міністрів країн єврозони запропонувати обговорення «плану Б» на випадок, якщо переговорний процес завершиться невдачею і Афіни оголосять дефолт, йдеться в матеріалі.
Видання підкреслює, що єврозона «втрачає терпіння» через відсутність прогресу в переговорах. За інформацією газети, ідея про запасний план була запропонована в п’ятницю на зустрічі міністрів фінансів, що входять до блоку країн, і ініціаторами виступили представники Словенії, Словаччини та Литви. Як стверджують джерела, Дейсселблум відкинув цю ідею.
Зростаюче бажання обговорити запасні плани свідчить про те, наскільки мало точок дотику сторони знайшли після виборів в Греції в кінці січня, відзначається в матеріалі.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас