Для зведення НБК над реактором ЧАЕС необхідно ще близько 0,5 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для зведення НБК над реактором ЧАЕС необхідно ще близько 0,5 млрд євро

Енергетика
113
Зведення НБК має завершитися за графіком, запевняє заступник керівника проекту з будівництва нового безпечного конфайнмента (НБК) Віктор Залізецький.
“На сьогоднішній момент вже немає якихось відкритих питань, які були б ще в стадії розробки, опрацювання, погодження, тому що зараз всі проекти проходять через регулюючі органи, на це теж йде певний час. Всі технічні частини на сьогоднішній день вирішені, фінансування вирішено, йде звичайна, рутинна, але постійна напружена робота. Так що є гарантія, що 30 листопада 2017 ми закінчимо проект “, – сказав він на майданчику будівництва НБК в неділю.
Заступник керівника проекту з будівництва розповів, що 30 листопада 2017 року «конструкція повинна бути на місці, виконана герметизація східного і західного торця, всі технологічні системи повинні бути запущені і випробувані».
В.Залізецький зазначив, що монтаж металоконструкцій об’єкта було розпочато у березні 2012 року. За його словами, до кінця 2015 року основні роботи з монтажу металоконструкцій будуть завершені.
Заступник керівника проекту підкреслив, що фінансування на сьогоднішній день йде без будь-яких прогалин і затримок. Він нагадав, що фонд, з якого здійснюється фінансування робіт, ще повністю не наповнений.
“Зараз робота банку полягає в тому, що вони за допомогою донорів, за допомогою всіх країн, які беруть участь у фінансуванні цього проекту, наповнять фонд для завершення цього проекту”, – сказав В.Залізецький.
Він нагадав, що загальна вартість проекту становить 1 млрд 425 млн євро і що ще необхідно наповнити фонд на суму близько 0,5 млрд євро, щоб повністю завершити проект.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас