Рада звільнила від ПДВ імпорт оборонної продукції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада звільнила від ПДВ імпорт оборонної продукції

Казна та Політика
187
Верховна Рада звільнила від податку на додану вартість імпорт продукції оборонного призначення.
За прийняття в цілому законопроектів №№1695 і 1694 проголосували 257 і 227 депутатів відповідно при мінімально необхідних 226.
Законопроектом №1695 звільнені від оподаткування ввізним митом складові (матеріали, вузли, агрегати, обладнання та комплектуючі вироби), що ввозяться на митну територію України в режимі імпорту для використання у виробництві продукції оборонного призначення, якщо замовником такої продукції є держава.
До закону додається перелік кодів таких товарів.
Разом з тим такі товари не будуть звільнятися від оподаткування, якщо вони мають походження з країни, визнаної державою-окупантом чи державою-агресором, або якщо вони ввозяться з території такої держави.
Законопроектом №1694 звільнені від оподаткування операції з ввезення на митну територію України імпорту таких товарів та з першої поставки цих товарів на митній території України для їх використання у виробництві продукції оборонного призначення, замовником якої є держава.
При цьому у разі нецільового використання таких товарів платник податку збільшує податкові зобов’язання (за результатами податкового періоду, на який припадає порушення) на суму податку, яка повинна бути сплачена в момент ввезення таких товарів, сплачує пеню і несе фінансову, адміністративну та кримінальну відповідальність.
Звільнення від оподаткування операцій із ввезення також не застосовується, якщо ввезені товари відбуваються або ввозяться з території держави – окупанта (агресора), а також з окупованої території України.
Відповідні зміни внесено до Митного та Податкового кодексів.
Як повідомляло агентство, 9 лютого Кабінет Міністрів затвердив державне оборонне замовлення на 2015 рік.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас